Zakloos zuigen

By budgetkings, 1 mei 2014

Stofzuigerzakken zijn duur. U kunt bij het aanschaffen van een nieuwe stofzuiger, ook kijken naar een stofzuiger zonder zak. Dit scheelt per jaar toch weer 20 tot 30 euro aan stofzuigerzakken.

Een stofzuiger zonder zak heeft verschillende voordelen: u hoeft niet steeds een nieuwe stofzuigerzak te kopen als de oude vol is. Een stofzuiger zonder zak behoudt zijn zuigkracht. Wanneer een stofzuigerzak vol zit, heeft de stofzuiger wél minder zuigkracht. Dit probleem is er dus niet bij een zakloze stofzuiger, mits u de stofbak wel of en toe leegt, natuurlijk. Daarnaast maken de meeste zakloze stofzuigers minder herrie en zuiveren ze de lucht beter.

Wat nadelen zijn er ook: een stofzuiger zonder zak kan rommel geven bij het legen van de stofzuiger. Het is daarom ook aan te raden om de stofzuiger buiten te legen. Tweede nadeel is dat een goede stofzuiger zonder zak over het algemeen meer dan een gewone stofzuiger kost, maar doordat er geen zakken aangekocht hoeven te worden, is dit weer zo terugverdiend.

Bij de Blokker is een goede stofzuiger zonder zak te koop, namelijk de Dyson DC23T2, 1 van de meest populaire zakloze stofzuigers die bij de Blokker te koop is.

What do you think?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *