Vakantiegeld? Investeer het in je huis!

By budgetkings, 26 juni 2014

Ben je een van die mazzelaars die een leuke som vakantiegeld heeft ontvangen? En weet je al wat je ermee gaat doen? Bij sommigen verdwijnt het gewoon op de grote hoop of worden er rekeningen mee betaald. Wat moet, dat moet. Maar toch is het jammer. Zeker als je deze zomer niet op vakantie gaat, kun je toch iets leuks doen met het vakantiegeld. Wat dacht je ervan om het te investeren in je huis?

Een investering in je huis is blijvend. Je huis wordt er meestal beter van, zodat je er elke dag van kunt genieten. En een goedgekozen investering werkt ook waardeverhogend. Prettig in een tijd waarin de waarde van veel huizen flink is gedaald. Wat zou je deze zomer met je vakantiegeld kunnen doen?

Kiezen voor kunststof kozijnen

Die kozijnen waren eigenlijk al lang aan vervanging toe. De laatste jaren ben je er ook niet meer aan toe gekomen om het houtwerk te schilderen, waardoor die houten kozijnen er niet meer uitzien. Als je dan toch niet op vakantie gaat, is een investering in nieuwe, kunststof kozijnen wel op z’n plek. Je houdt tijd over en je bespaart op onderhoud. Dan zit die vakantie er volgend jaar maar zo weer in!

Een andere verbouwing

Een verbouwing is op zich meestal niet zo’n feest, maar het resultaat – als het goed is – wel. Denk er maar eens over na. Eindelijk die wc of keuken opgeknapt. Of die schuifpui naar de tuin die jullie al zo lang wilden hebben. Heerlijk om eindelijk eens dat wensenlijstje met verbeteringen voor het huis op te kunnen pakken. Een financiële meevaller in de vorm van het vakantiegeld is dan welkom.

Isoleren

Naast de besparing op onderhoudskosten kun je met kunststof kozijnen ook verdienen met energiebesparing. Zeker als je enkel glas door HR++ glas vervangt, loopt de besparing flink op. Maar heb je ook weleens gedacht aan het isoleren van het dak of van de spouwmuren? Als deze nog niet zijn geïsoleerd, valt hier ook vaak veel te halen.

Een andere tip is een investering in zonnepanelen waarmee je je eigen energie kunt opwekken. Het zou zomaar kunnen dat je de volgende zomer geen stroom bij hoeft te kopen, maar geld toe krijgt van je energieleverancier!

What do you think?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *