Verspil geen koud water

9 juni 2015

Voordat warm water uit de kraan komt, loopt eerst koud water weg. Vang dit op om planten mee water te geven, of om uw groenten mee te wassen. 

Water geven

9 juni 2015

Geef de tuin in de zomer niet elke dag water, maar bijvoorbeeld één keer per week een flinke hoeveelheid.

Kleine boodschap

9 juni 2015

De meest wc’s beschikken over een knop voor een ‘grote’ en een ‘kleine’ boodschap. De kleine knop bespaart u de helft van het water ten opzichte van de grote. Doe daarom zo veel mogelijk kleine boodschappen… Grapje, natuurlijk. Gebruik zo veel mogelijk de kleine knop. 

Mengkraan

15 april 2014

Door in de keuken en badkamer een mengkraan te gebruiken verspilt u veel minder water. 

Kranen

15 april 2014

Als u oude kranen, de douchekop en de toiletstortbak vervangt door moderne watersparende varianten, dan kan uw waterverbruik 30 procent dalen.

Volle wasmachine

15 april 2014

Draai alleen een was als de machine vol zit. Wasmachines zijn grote water- en energieververspillers. Des te minder ze draaien, des te minder water en elektriciteit het kost. 

Besparen op kraanwater

15 april 2014

Speciale mondstukken of inlegringetjes voor kranen zorgen ervoor dat er minder water uit uw kraan komt. Hier merkt u niks van, maar u bespaart hier wel veel water mee 

Lekkende kraan

15 april 2014

Repareer uw lekkende kranen en leidingen. Een paar druppels water per minuut lijkt weinig, maar loopt op tot vele liters per jaar. 

Te veel water gezet

15 april 2014

Heeft u te veel water opgezet voor thee? Gooi dit niet weg in de gootsteen, u kunt hergebruiken of u kunt er natuurlijk ook de planten mee water geven. Wel laten afkoelen natuurlijk.

Tandenpoetsen

15 april 2014

Zorg er voor dat tijdens het tandenpoetsen de kraan uit is, pas bij het spoelen de kraan aanzetten. Dit bespaart per jaar vele liters water.