Besparen met de isolatiewaarde van kunststof kozijnen

By budgetkings, 29 mei 2014

Kunststof kozijnen kies je vooral omdat je nu weleens een kostenbesparende en onderhoudsvrije oplossing voor je raamkozijnen wilt hebben. Maar wist je dat je met kunststof kozijnen ook heel wat op je energierekening kunt besparen? En dat ligt zeker niet alleen aan het dubbel glas in je kozijnen!

De profielen van kunststof kozijnen zijn in de afgelopen jaren sterk verbeterd. Fabrikanten hebben door het verhogen van het aantal kamers in de profielen geprobeerd om de isolatiewaarde dicht bij die van de dubbele beglazing te krijgen. En dat is gelukt. De isolatiewaarde, die wordt uitgedrukt in de zogeheten U-waarde, is steeds verder omlaaggegaan.

U-waarde

De U-waarde staat voor het warmteverlies over een vierkante meter wanneer het verschil tussen de temperatuur binnen en buiten 1 graad Kelvin bedraagt. Een nogal theoretische formulering natuurlijk, maar als je weet dat de U-waarde voor een raam volgens het Bouwbesluit 4,2 moet zijn en dat de U-waarde voor een kunststof kozijn tussen de 1 en de 2 ligt, zegt dat al veel meer!

Kunststof heeft van nature een zeer lage U-waarde, die nog verder wordt verlaagd door de samenstelling van het profiel. Door steeds verdergaande verbeteringen zijn er nu resultaten mogelijk die een U-waarde van 1 benaderen. Iets wat tot voor kort nog een utopie was. Natuurlijk betekent dit nog niet dat de totale U-waarde ook deze mooie getallen benadert. Dat hangt natuurlijk ook sterk af van de gebruikte beglazing, de leverancier van het kozijn en de dichting tussen muur en raam. Al deze factoren samen bepalen de werkelijke isolatiewaarde.

Kwaliteitskunststof

Maar het is duidelijk dat het aan het kunststof kozijn niet zal liggen, zeker niet als je dat bij een betrouwbare leverancier als i-Kozijn bestelt, die uitsluitend met Nederlandse kwaliteitsprofielen werkt. Ook om te besparen op je energierekening kun je dus goed kiezen voor kunststof.

What do you think?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *